Във връзка с широкия отзвук, очакването от институциите, ОПЛ да предложи критерии, на

...
Във връзка с широкия отзвук, очакването от институциите, ОПЛ да предложи критерии, на
Коментари Харесай

Пълен батак с PCR тестовете у нас

Във връзка с необятния отзив, очакването от институциите, ОПЛ да предложи критерии, на които би трябвало да отговарят пациентите, с цел да бъдат изследвани за доказване на зараза със SARS-CoV-2, лекарите разясниха:

" Критериите " са част от комплекс от решения и действия, за които трябва да вземат решение и да бъдат осъществени от властите (като сплотяващо всички институции, имащи касателство, понятие).

Според ОПЛ управляващите би трябвало да решат каква е преследваната цел: да бъдат тествани посредством тестуване всички пациенти с недоволства, без значение от броя на недоволствата, или единствено тези с нараснала възможност да са инфектирани (хората, които биха имали повече от един признак, да вземем за пример са с температура, кашлица, загуба на аромат или усет и др.)

Ограничения в броя на назначаваните тестове под формата на добре познатите предели, както и включването им в в този момент съществуващите предели е неприемливо ", допълват те.

" Какви проби ще бъдат употребявани: единствено и единствено PCR или и/или антигенните проби, за които в последно време загатват, чиито резултати се получават в границите на до 30 минути и са доста по-евтини.

Комбинирани проби (Грип А, Б и SARS-CoV-2) или единствено за ковид. Кой ще заплаща тестванията: " страната " или хората ", разясняват персоналните лекари.

" Ако се покриват от страната, считаме, че това би трябвало да става главно със средства извън планувания бюджет на НЗОК (може би като се изключи дребна част), защото бюджетът на НЗОК е очакван за диагностика, лекуване, профилактика, диспансерно наблюдаване и други на болесттите в обстановка, друга от сегашната, която е изключителна и мъчно предвидима.

" Кой ще назначава тези проучвания и по какъв метод.

Това би трябвало да могат всички лекари, с които е открил контакт съответният пациент и наложително би трябвало да става по електронен път, без значение дали контактът е сбъднат по телефон или различен отдалечен метод или е присъствен " допълват от ОПЛ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР